İyi bir tedavi planlanması ve uygun kemik hacmi ile implantların yaklaşık 10 yıl süre ile ağızda durması başarı olarak kabul edilir. Ancak bazı durumlarda enfeksiyon, çene kemiğinin kırılması, sinir hasarı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Yetersiz kemik hacmi, kemik kalitesinin yetersiz olması, sigara içme, bazı sistematik hastalıklar, ağız bakımının yetersiz olması, diş sıkma ve istenmeyen fonksiyonel hareketler, diş eti hastalıkları; implant tedavilerinde olumsuz sonuçlara yol açar.

Oral implantoloji, farklı sebeplerle eksilen dişlerin yerine, doku dostu malzemelerin çene kemiğine konulması demektir. Son zamanlarda bilimsel araştırmaların artması, teknolojik olarak daha başarılı implantların ve destek malzemelerinin geliştirilmesi; 1900- 1985’li yıllarda yüzde 85 olan başarı miktarını yüzde 98’lere kadar ulaştırmıştır. Şimdi diş kaybı oluştuğunda doğal dişlere hiçbir zarar vermeden implant tedavi planı oluşturulmakta ve eksik dişlerin yerine implantlar yapılmaktadır. Bu tedavi eksik olan fonksiyon, estetik ve fonasyon tekrar kazanılır.

KEMİK BULUNMASI

İlk koşul uygun kemik hacminin bulunmasıdır. Bu hacim yeterli değilse kemik artırım tedavilerine başvurmak gerekir. İmplant tedavisi çok branşlı bir alan olup belli bir zaman almaktadır. Kişi seçimi ve kişi ile olan uyum başarı miktarını arttırmaktadır.

Fail Olmuş İmplantlar Yerine Tekrardan Yapılabilir Mi?

İmplant fail olduğunda eğer kemik yeterliyse belli bir iyileşme süreci sonunda ya da eğer bölgedeki kemik yeterli değilse kemik artırımı teknikleri kullanılarak aynı bölgeye tekrardan implant yapmak mümkündür. Bu sebeple implant muayeneleri planlanırken olası başarısızlık ve bu durumda yapılacaklar kişilere anlatılmalıdır.

ENFEKSİYON

Enfeksiyon çoğunlukla kişinin kötü ağız bakımıyla ilgilidir. Dişlerinizi temizlemeyip diş ipi kullanmazsanız bakteriler birikir. Tütün ve tütün ürünleri kullanan kişiler enfeksiyon oluşmasında büyük risk grubundadır. Büyük enfeksiyon oluşumları implant kaybına yol açabilir

SİNÜS PROBLEMLERİ

İmplantların diğer bir risk faktörü de üst çenede kullanılan implantların hatalı sonucu olan sinüs sorunlarıdır. Bu sorunlar sinüs tabanının delinmesi, sinüs membranının delinmesi ve implantın o boşluğa konulduktan sonra o bölgede yaptığı enfeksiyonla olabileceği gibi sinüs bölgesinde kemik oluşturabilmek için yapılan kemik ilavesi ameliyatlarının sonucu olarak da ortaya çıkabilir.

.